Mājas karkass un jumts

Par labu lemts silikāta blokiem, jo pārējiem materiāliem varēja atrast mīnusus (kas tikai vīram saproami):

  • Koks – degošs un var sapūt/iemesties grauzēji (ja nav perfekti apstrādāts)
  • Gāzbetona bloki – pārāk liels termiskās izplešanās koificents (var plaisāt sienas), kā arī nevar naglu iedzīt tādā sienā.
  • Ķieģelis – dārgs
  • Fibo – dārgāks kā silikāta bloki, bet līdzīgas īpašības.

Jumta konstrukcija – koks parastais, jo dzelzbetona pārsegums vai gatavās koka konstrukcijas būtu ļoti dārgas.

Jumta segums – metāla loksnes, jo alternatīvas nebija izdevīgas vai nepatika piedāvājums (viļņotās šķiedrcementa loksnes, bitumena šindeļi (ļoti ātri nosūno jumts), māla dakstiņi u.c.) Pasūtījām no Mārupes Metalmaster, jo bija vislētākais piedāvājums. Atvedot pamanījām, ka dažas jumta loksnes un notekas ir saskrāpētas/iebuktētas, bet tās samainīja.

Būvnieki – Niprof.lv (jeb vnk Egila padotie) izklausījās daudzsološi, bet viens ir skaisti runāt, otrs – skaisti darīt. Kanalizācijas cauruļu ierakšanu, pamatu aizbēršanu pabeidza tīri fiksi, tad ķērās pie sienu mūrēšanas. Šajā etapā bija tikai viens, viņu izslavēts mūrnieks, kas esot perfekcionists un darbu dara izcili. Darīja labi, bet vilka laiku ļoooti ilgi un kad visi termiņi jau bija iekavēti par dažām nedēļām, tad celtnieks paziņoja par traumu un neturpināja. Atradās citi kas samūrēja atlikušo, lai varētu turpināt ar jumta konstrukciju (sijas + jumta krēsls). Tur arī parādījās visādi joki, jo dažas no balsta sijām bija izpuvušas. (Tāpēc silti iesaku visiem – skatieties uz pirkstiem ko dara būvnieki, jo viņi nedzīvos jūsu mājā, tāpēc viņiem vienalga)

Jumta konstrukcija arī nenāca viegli, bet kad lieta nonāca pie jumta pārseguma likšanas – viņi pazuda uz vairākām nedēļām, attaisnojoties, ka viņiem cits objekts svarīgāks. Ar lielu pierunāšanu viņi pabeidza jumta konstrukciju un uzlika pārsegumu pāris dienās. Bijām pārsteigti par apgriezieniem, tāpēc gribējām izpētīt vai darbs pabeigts kvalitatīvi pirms apmaksāt pēdējo daļu. Un kas tev deva? Atbrauca Egils visā savā godībā un pieprasīja naudu “uz sitiena”, lai arī līgumā bija noruna, ka mums ir 5 dienas lai izpētītu paveikto un samaksātu. Varbūt tiktu pie kādas vienošanās, ja neatbrauktu Egila “rokaspuisis” kas uzdevās par izsitēju un sāka draudēt ar visneiedomākamajiem veidiem kā izspiest naudu. Abi ar vīru bijām apstulbuši – ierodas kaut kāds svešinieks privātīpašumā, sakot, ka vajag naudu tagad un tūlīt. (It kā es ikdienā staipītu līdzi pāris tūkstošus skaidrā naudā..) Runas garas un daudz un šādā tematikā: Līgumu piekāst. Ja nebūs nauda uz sitiena, tad izdemolēsim jumtu. Ko uzlikām to paņemsim. Kaut kas nepatīk? Mans brālis Kozlovskis deputāts-viņš jums sarīkos problēmas visai dzīvei. Vēl nedosiet naudu? Man mašīnā ir ierocis – uztaisīšu pāris caurumus….

Tad nu ziniet kādu attieksmi var gaidīt no Niprofs.lv būvniekiem. Kā arī joprojām labojam viņu pieļautās kļūdas jumta stiprināšanā.

 

 


26 domas par “Mājas karkass un jumts

  1. “Gāzbetona bloki – pārāk liels termiskās izplešanās koificents (var plaisāt sienas), kā arī nevar naglu iedzīt tādā sienā.”

    Ūja ūja! Šie apgalvojumi ir galīgi garām un absolūti nepamatoti!

    Man ir māja no gāzbetona kas mūsdienās ir labākais pēc price/perfomance! Nekas nekur neplaisā, Naglu iedzīt var, bet neturēs. Vajag dībeli un skrūvi!

    Patīk

  2. Es acīmredzot tieši laikā uzgāju Jūsu blogu, jo mājas pamatus jau biju nolēmis uzticēt Egīlam (vienojušies vēl neesam). Mājas lapā Egīla un brigādes darbi uzrunāja. Viss izskatās kārtīgi pirms un pēc. Bet redz, kas slēpjas patiesībā un ar ko būtu jārēķinās. Paldies, ka dalāties ar savu pieredzi.
    Lieki jautāt, vai esat apmierināti ar viņu darbu…

    Patīk

  3. Stāsts kā no 90tajiem, cerams, ka viss beigsies labi, bet apsardzes ierīkošanas par ļaunu nenāks.

    Par gāzbetonu – plaisāt siens drīzāk var dēļ gāzbetona trausluma apvienojumā ar švakiem pamatiem vai nepareizi izveidotas jumta/pārseguma konstrukcijas.

    Patīk

  4. Bet vai neienāca prātā uzlikt vienkāršu kopņu jumtu? Bez visādiem krēsliem, puvušiem dēļiem u.c. 19. gadsimta brīnumiem?

    Patīk

    1. Ar kopnēm problēma ir atrast labus celtniekus, kas tās uzmontētu par atbilstošu cenu, jo kaut kādu iemeslu dēļ cilvēki domā ka par jumta likšanu pienākas summa x neatkarīgi vai tas ir kopņu vai 19.gs. jumts 🙂

      Patīk

  5. * Fibo – dārgāks kā silikāta bloki, bet līdzīgas īpašības.* – ta gan nav. Silikata bloki bus siltaki bet fibo no abam pusem papildus jaaapmet

    Publicējis 1 person

  6. Nepazīstu nedz slikto celtnieku,nedz bloga autoru,bet medaļai vienmēr ir divas puses. Diez vai bez iemesla pazuda un bez iemesla vienkārši paņēma čomu līdzi,lai piedraudētu. Izklausās pēc laupīšanas grupā ar iepriekšēju nodomu 🙂

    Es saprotu,ka celtnieks kā tāds nevar būt vienā vai augstākā līmenī ar pasūtītāju,bet te viss nebūs tīrs,ja parādīsies celtnieka puses viedoklis..

    Patīk

    1. O! Vai tev aizsūtīt audioierakstu ar visu garo sarunu? Dzirdēsi abas puses ar visiem nodomiem. Problēma tajā, ka esam pārāk uzmanīgi un pacietīgi – nemēdzam kašķēties-tāpēc citiem šķiet ka esam vāji un viegli iespaidojami.

      Patīk

  7. Te nu pilnībā jāpiekrīt xxx2.
    Sienās plaisas pamatā veidojas no neatbilstošiem , izcilātiem, iegrimušiem pamatiem. Gāzbetonā plaisas var rasties mūrējot garas sienas , garākas par 12m bez kompensācijas šuvēm un ja neizmanto armēšanu.

    Publicējis 1 person

  8. “Gāzbetona bloki – pārāk liels termiskās izplešanās koificents (var plaisāt sienas), kā arī nevar naglu iedzīt tādā sienā.”
    No šī sakāmā izriet, ka Latvijā visi ir stulbeņi, kuri mājas būvē no:
    1. BAUROC
    2. ROCLITE
    3. TEXOBLOCK
    4. YTONG
    Vienīgā pareizā un vislabākā māja Latvijā, uzmūrēta no ARKO un ar celtniekiem – kretīniem, atrodas Baldonē.

    Patīk

  9. Šī mājas lapa mums šogad ļoti labi palīdzēja ar aizdomīgi – interesanto klientu atsījāšanos. Nebija neviens “tuk – tuk” klients. PALDIES sakām Rotai! Sezona tiešām izdevusies.

    Patīk

  10. Nu skat, tik cik perfekts mūrējums, ideālas sienas, perfekts kokmateriāls, spāres iet kā pa diegu, prieks pašam skatīties. Paldies, Tev, Rota, par skaistām bildēm.

    Patīk

Komentēt